til oversigten
luk tekstboks

Hedehusene Stationsplads

PROJEKT Hedehusene Stationsplads
KLIENT Høje-Taastrup Kommune
PERIODE 2015 - 2017
AREAL 4.750 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Gennem en dialogbåret proces har JUUL | FROST Arkitekter transformeret stationspladsen i Hedehusene til et nyt mødested for byens borgere.

Hedehusene kendetegnes ved, at byen på forskellig vis gennemskæres af tunge trafikale korridorer, der alle vanskeliggør fysiske sammenhænge på tværs. Derfor er det helt afgørende for den fremtidige branding af byen at få skabt identitetsgivende byrum og funktioner. Fortællingerne skal knyttes sammen i et større net af sociale sammenhænge, hvor Stationspladsen har fået en central rolle i den strategi.

Stationspladsen er blevet en særlig destination, som er med til at brande Hedehusene med fokus på stedets historie og karaktergivende kvaliteter. Projektet gribes an ud fra respekten for de lokalhistorisk kultur- og naturbærende lag og accentuerer fortællingen om hedelandskabet, så det trækkes helt ind på stationspladsen og danner fordør til byen.

Med projektet er skabt et potentialernes rum, som over året kan bruges til en lang række formål - defineret gennem en tæt dialogproces med byens borgere.

Hedehusene Stationsplads har vundet Brolæggerprisen 2017.