til oversigten
luk tekstboks

Kvarteret Helgonagården

Projekt /18.000 m² bolig og erhverv
Periode /2015
Byggeareal /18.000 m²

Kvarteret Helgonagården 7:10 befinder sig i udviklingsområdet Medicon Village i det østlige Lund. Kvarteret er præget af en blanding af kontorbyggerier, uddannelses- og studieboliger og nærmeste nabo er det brutalistiske stundenterboligkompleks “Sparta”, en af studenterbyen Lunds mest ikoniske byggerier.

Projektet balancerer mellem Spartas store skala og det omgivende homogene bymiljø. Nedbrydningen af den klassiske karré skaber en beboelig og mere intim skala i de rum, hvor mennesker bor og færdes. Det kommer til udtryk i de åbne stueetager, pladsdannelserne, højdeforskelle i både terræn og bygningshøjder samt varierede, men dog beslægtede materialer, der på samme tid skaber forskellighed og sammenhæng.

For at sikre ambitionen om høj bymæssighed placeres en større dagligvarebuitik i stueetagen, som suppleres med mindre, udadrettede erhvervslokaler. Boligerne stables oven på basen og sikres en graduering af offentlige rum fra private taghaver over et semi-privat hævet gårdrum til en offentlig plads i centrum af planen.

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse