til oversigten
luk tekstboks

Saga

Projekt / Boligbebyggelse og landskab
Klient / Midroc Property Development
Areal / 12.452 m2 bruttoareal
Periode / 2013-2015. Hovedprojekt og byggeri 2015-2017.

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Kvarteret Saga ligger i Malmøs hurtigtvoksende bydel, Hyllie. Det ligger ud til Hyllie Boulevard (hovedgaden gennem området). Konceptet for Saga er startet i programmering, hvor vores bygherre, Midroc Property Development, ønskede et meget blandet liv med beboere i alle aldre. Derfor skulle vi udvikle forskellige typer af boliger til både studerende, unge par, familier og ældre.

Saga er en tresidet karréstruktur og én fritstående bygning. JUUL | FROST Arkitekter placerede boligtyperne efter alder, så den tresidet karréstruktur startede med studieboliger i den første stang, efterfulgt at kompakte 2-3 værelses lejligheder i anden stang. I trejde stand er der 3-4 værelses lejligheder, og til sidst i den fritstående bygning er der 4 værelses rækkehuse i 4 etager (2etagers rækkehuse x 2 ovenpå hinanden).

Social mangfoldighed har spillet en central rolle i projektet - hvor alle deler en stor fælles gård med fælles grill, urban gardening, terrasser, legeplads, have og cykelparkering. Byggeriet er i 4-6 etager med en variation mellem altangangsbyggeri (studie/kompakte lejligheder), opgangsbyggeri (3-4 værelses) og 4 værelses rækkehuse. Facaderne samler den tresidet karré i en helhed udformet i hvid puds og kobberfarvede metalpaneler med gennemgående mørkebrune vinduer og altanværn. Den fritstående bygning med rækkehuse er beklædt med sorte cementfiberpaneler og med gennemgående mørkebrune vinduer og altanværn.

Facadematerialerne flettes ind i hinanden med en forskellig rytme og karakter rundt om kvarteret for at nedskalere volumet og markere en overgang mellem de tre sider i karréstrukturen. En fletning som viser, at der er noget forskelligt på færde rundt om huset, samtidig med at det har en samhørighed i sin materialitet og vinduesætning.