til oversigten
luk tekstboks

Frederiks Brygge

PROJEKT 293 lejligheder på Frederiks Brygge ved Teglholmen i København
KLIENT Nordea Ejendomme
PERIODE 2011 - 2016
AREAL 18.900 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


En vandnær og samtidig central beliggenhed skaber en unik og moderne boligbyggelse, der sammen med eksisterende bebyggelse former en ny havnekarré.

Karréen på Frederiks Brygge omslutter et indre bylandskab, der tilbyder rige muligheder for ophold og aktivitet i varierende grader af offentlig- og privathed. Frederiks Brygges i alt 293 boliger i varierende størrelser og sammensætninger er fordelt over bebyggelsens i alt 5 til 8 etager med et både varieret og homogent udtryk i facaden.

Bebyggelsens boliger orienterer sig enten mod havneudsigten til den ene side og sollyset til den anden - eller sollyset og gårdhaven til den ene side og bygaden og himmellyset til den anden. Visionen er et attraktivt miljø, der stimulerer den moderne livsformnings mange facetter. Alle skal kunne finde sig godt til rette i de lyse og veldisponerede boliger med en udpræget oplevelse af komfort og hjemhørighed.

Frederiks Brygge rummer 1.200 lejeboliger. Projektet er nyskabende indenfor byudviklingen i København, da der fra start udelukkende var planlagt udlejningsboliger til folk med almindelig indkomst.

JUUL | FROST Arkitekter har tilmed stået for gårdrum i relation til bebyggelsen fra den helt tidlige fase til projektering og tilsyn.