til oversigten
luk tekstboks

Ørestad Nord - Masterplan

Projekt: Masterplan for Ørestad Nord
Klient: By&Havn
Periode: 2012-2013
Areal: 55.000 m² / bygning: 120.000 m²

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Ørestad er en ny bydel i København som placerer sig som en kile mellem eksisterende bebyggelse og Amager Fælled, et stort fredet naturområde i den nordvestlige del af Amager. Ørestad består af blandede programmer med boliger, virksomheder, campus, handel og rekreative arealer. Området kobles sammen på langs gennem interne strøg og metroen.

Ørestad Nord Masterplanen skal etablere et helhedssyn på et projektområde som placerar sig mellem DR-byen, ungdomskollegier, boligbebyggelse og Amager Fælled. Helheden opnås ved at tænke byen før bygningen i en strategi som skal sikre en bæredygtigt byudvikling på flere niveauer fra by til rum, livsformning og krop.

Ørestad Nord udvikles til et multifunktionelt område som med virksomheder, boliger og handelsliv skaber en bydel med aktivitet døgnet rundt. Bydelens offentlige rum spændes ud som forlængelser af eksisterende strøg og koblinger til særlige knudepunkter som for eksempel metrostationen og adgangen til fælleden. Det indre gadeforløb bliver derigennem en identitesgivende magnet som skaber invitationer mellem natur, urbanitet, bolig, erhverv, kultur, uddannelse og infrastruktur og understøtter dermed visionen om en bydel med et fleksibelt, mangfoldigt og foranderligt byliv i øjenhøjde – nye oplevelser, det uventede, venter lige om hjørnet.