til oversigten
luk tekstboks

Bagsværd Park

Projekt: Forslag til idékonkurrence om udviklingen af Bagsværd Park
Klient: Gladsaxe Kommune
Periode: 2009

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Bagsværd Park tænkes som en by der er intens, udviklende og bæredygtig. Det som præger byudviklingen er sundhed og bæredygtighed. Forskning, viden, uddannelser og bylivskvaliteterne er orienterede omkring dette. Bydelen appellerer til deltagelse i byens rum og aktiviteter, den er udviklende og bæredygtig i dens fremtidsorientering mod hele tiden at ville forbedre livskvaliteten for alle gennem byrumsdesign, forskning og uddannelse og sunde levemåder. Bagsværd park skal udvikles i forhold til tre forskellige livsformer:
1) Midlertidig eller flydende Bagsværd Park. Inkluderer folk under uddannelse, iværksættere eller folk der arbejder i bydelens forskellige forskningsvirksomheder.
2) Identitets Bagsværd Park. Inkluderer dem der vil bo længe i bydelen på grund af dens gode boligkvalitet, eksperimenterende arkitektur, bæredygtige profil, bylivskvaliteter og nærhed til vand, skov og natur.
3) Nærheds Bagsværd Park – der primært handler om dem der foretrækker bydelens nærhedskvaliteter til f.eks. arbejde, detailhandel, institutioner og anden nødvendig service, grøn og bæredygtig profil, og nærhed til vand, skov og natur.