til oversigten
luk tekstboks

almenbolig+

Projekt: Koncept for fremtidens almene bolig til en anlægspris på 7.500 kr./m²
Klient: KAB
Periode: 2009

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Dette koncept for fremtidens omkostningsoptimerede almene boliger er udviklet af JUUL | FROST Arkitekter A/S, Jönsson A/S, Lemming & Eriksson og Taasinge Træ. Konceptet er et led i den udbudte konkurrence på AlmenBolig+ rammeaftale 1, der er udskrevet af KAB.

Teamets bud på fremtidens almene boliger fik en flot 2. plads, der fulgte tæt på vinderprojektet. Konceptet er et bæredygtigt, tilpasningsvenligt, omkostnings­op­ti­meret, vedligeholdelsesvenligt og fremtidssikret boligkoncept, hvor omkost­nings­mæssige besparelser går hånd i hånd med kvalitative for­bedringer. Ambitionen er, at konceptet bliver en spydspids for udviklingen af fremtidens bæredygtige boliger.
Byggesystemet er et fleksibelt system af præfabrikerede, træbaserede fladeelementer og præfabrikerede badekabiner. Konceptet kan anvendes til at bygge boliger i op til 4 etager med boligstørrelser fra ca. 80 – ca. 130 m². Konceptet er energioptimeret i forhold til lavenergiklasse1.
Konceptet udvikler boliger, der bliver en ramme for det gode liv. Det er boliger, hvor livskvaliteten er i centrum – både i selve boligerne og i det samlede boligmiljø, som bebyggelsen repræsenterer. Da selve grundlaget for projektet er fleksibilitet kan konceptet uden videre overføres andre boligformer end almene boliger.