til oversigten
luk tekstboks

Filipstad

Projekt: En byarkitektonisk drejebog for udviklingen af Filipstad, Oslo Fjordby
Klient: Oslo Havn KF, ROM Eiendomsutvikling, Civitas
Periode: 2005

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Filipstad skal være mødestedet mellem mennesker og kreativitet, eksperimenter og kulturel udfordring skal være stedets ånd. Filipstads byrekreative rum og landskabelige karakter vil strukturere det sociale liv og sætte rammerne for udviklingen af fremtidens Filipstad.
Vi ønsker at opprioritere den gode kvalitet i byens fællesrum og værdisætte nye livsmønstre. Et hierarki af forskellige typer af byrum skaber Filipstads nye inviterende profil. Byrummene åbner Filipstad mod fjorden, og vandet trækkes ind i boligområderne. Tilgængelighed til en varieret og mangfoldig offentlig promenade langs Oslo fjorden vitaliserer og inviterer til udveksling af social og kulturel karakter, hvor Søbadet og Byparken er vitale omdrejningspunkter for socialt fællesskab.
Terminalområdet er en vital omstigningsplads for ankomst-afrejse – udveksling mellem by og havn, mellem turisme og fastboere. Transformering af terminalområdet til International Cruise og Færgeterminal er den ultimative katalysator for udvikling af Filipstad.